南軽井沢の家
HOUSE in MINAMI KARUIZAWA

1/6

The weekend villa planned in the forest of Minami Karuizawa was arranged along a curved site boundary line. The living room on the 1st floor faces the scenery of a river, the bedrooms on the 2nd floor face a quiet forest, and each house-shaped volume overlaps at an angle. The exterior wall facing the entrance is made of glossy black terrazzo, which is finished on the same surface as the window surface bonded with SSG, and the natural environment is reflected like glass. The exterior walls of the living room and bedrooms are constructed of light gray Ashino stone planks.

南軽井沢の森のなかに計画されたウィークエンドハウスは、円弧を描く特殊な敷地形状に沿って配置された。1階のリビングルームは川を望む位置に面し、2階のベッドルーム群は静かな森に面し、それぞれの家型のヴォリュームは角度を持って重なっている。エントランスに面する外壁は光沢をもった黒いテラゾーとし、SSGで接着された窓面と同面で仕上げられ、ガラスと同じように風景を写し込んでいる。またリビングルームとベッドルームの外壁は淡いグレー色の芦野石の平板を施工している。

 

Program: Private house

Location: Karuizawa, Japan    軽井沢、長野県

Structural Engineer: Building Structure Institute   建築構造研究所

Construction: Sasazawa Kensetsu  笹沢建設

Structure: Reinforced Concrete

Site Area: 1,591㎡

Built Area: 259㎡

Total Floor Area: 345㎡

Completion: July 2018

イシダアーキテクツスタジオ株式会社

150-0033 東京都渋谷区猿楽町30-8 ツインビル代官山B-701

Twin Bldg Daikanyama B-701

30-8 Sarugakucho Shibuya, Tokyo
TEL    +81 (0)3-6455-0350
FAX    +81 (0)3-6455-0351

MAIL    studio@kias.co.jp

一級建築士事務所 東京都知事登録 第58204

Tokyo Architectural Office Registration No.58204

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon